Home Mjesečni horoskop svibanj

Mjesečni horoskop svibanj

Mjesečni Horoskop

– Svibanj 2018.

Prva dva tjedna svibnja 2019. godine su poprilično kaotična, pod utjecajem snažne opozicije između Marsa (iz Blizanaca) i Jupitera (retrogradnog, iz Strijelca). Bit će dosta napetosti koje uglavnom dolaze verbalnim putem, a rjeđe kroz akciju. Drugim riječima, većina će entuzijastično govoriti o svojim idejama, ali samo nekolicina bi uložila novac u te ideje. Suzdržanost i umjerenost će ustupiti mjesto pretjerivanju u akcijama kod onih koji pod bilo koju cijenu žele doći do zacrtanog cilja. Na društveno i političkom polju mogu se očekivati nadalje beskrajne rasprave o zakonima, pravdi, pravilima, slobodi i tako dalje.

Do sporazuma će se teško doći, ali na nekim društvenim ili privatnim poljima neće biti potrebno i zapravo, ono što će trebati je odlučna akcija. Merkur ostaje u Ovnu do 5. svibnja 2019. godine, a Venera do 15. svibnja 2019. godine. Obje planete inspiriraju nas da se pokrenemo, probijemo led, progovorimo i istaknemo se na otvoren, glasan i agresivan način, čak iako to donosi rasprave, svađe, neugodnosti ili kaos. Ovo je povoljno vrijeme za protestiranje ako se na bilo koji način osjećamo sputano i ograničeno pri izražavanju svojih zamisli, ideja, svog mišljenja, osobnih stavova ili osjećaja (Merkur i Venera iz Ovna su u kvadratu sa Saturnom iz Jarca).

Kada Merkur i Venera uđu u Bika, situacija se smiruje. Nećemo težiti briljantnim idejama, nego suprotno tome. Ipak, ostaje želja za promjenama, za revolucijom, za slobodom. Planete iz Bika u harmoničnom su odnosu sa Saturnom i Plutonom iz Jarca, a to nam pomaže da riječi pretvorimo u djela. Saturn i Pluton su retrogradni i zato će pretvaranje riječi u djela biti otežano. Možemo očekivati prepreke, odgode ili se možemo suočiti s lijenosti i ograničenim razmišljanjem nadređenih osoba ili se jednostavno radi o zastarjelim strukturama koje se moraju mijenjati. Ipak, i više smo nego sposobni da nađemo najbolja moguća rješenja (Merkur i Venera su u konjunkciji s Uranom 9. i 18.svibnja).

Možemo reći da smo u konstruktivnoj fazi, da ćemo ostaviti trag iza sebe i da ćemo odrediti jasne ciljeve.

Brojne planete koje prolaze kroz Bika naglašavaju našu senzualnost, ali i osjetljivost na ono što do nas dopire kroz naša osjetila i pomaže nam da uživamo u jednostavnim, prirodnim stvarima. Ipak, postoji i mogućnost pretjerivanja kada se radi o novcu, hrani ili erotici.

Važan događaj u svibnju 2019. godine je ulazak Marsa u Raka 16. svibnja. U tom vodenom znaku koji umiruje agresivnost i nepromišljenost Marsa, Mars se ne osjeća kao kod kuće. Ipak, Mars neće u potpunosti povući žensku energiju Raka i potrebu za zaštitom i sigurnosti. Ono što će se promijeniti je kako reagiramo u sukobima i na koji se način borimo za svoje ciljeve. Umjesto skakanja pred rudo, nepromišljenih akcija i izgovaranja teških riječi, dolazi do povlačenja u sebe i do razrade plana borbe koja nas neće ugroziti. Odabrat ćemo boriti se za ono za što smo emotivno vezani i imat ćemo potrebu da obranimo prošlost, obitelj, naslijeđe i slično. To će biti svima vidljivo. Možemo reći da će te akcije biti više podsvjesne ili će proraditi instinkt preživljavanja i emotivna subjektivnost.

Iskoristimo ovu energiju Marsa iz Raka za poboljšanje životnih uvjeta i doma ili za poboljšanje odnosa s najdražima.

U ovom periodu nemojte potiskivati osjećaje, jer takvim nakupljanjem dolazi do neželjenih posljedica, do eksplozivnog i destruktivnog iskazivanja osjećaja.

Sunce, zajedno s Merkurom, ulazi u Blizance 21. svibnja 2019. godine. To je kraj jedne faze i početak nove. Sada razmislite o mislima i idejama koje vrijedi razraditi i iskoristiti ili prenijeti drugima. Vrijeme je za usklađivanjem onog što se događa unutar nas s onime što se događa oko nas. Znatiželja, želja za komunikacijom i razmjenom ideja dolazi na prvo mjesto. Učiti ćemo s lakoćom, bit ćemo spretniji, vještiji i aktivniji.

Najviše utjecaja u zadnjim danima mjeseca imaju Merkur – Jupiter opozicija i Merkur – Neptun kvadrat. Rizik od donošenja krivih odluka je veći i ne samo zbog laži drugih, nego zbog toga što ćemo sami vidjeti iskrivljenu stvarnost. To znači da ćemo radije ponosno podržati laž umjesto neugodnu istinu.

Mjesečni horoskop svibanj

Izvor: Horoskop