Home Entertainment Digitalne ‘tablete za spavanje’ bit će jedini spas za milijune

Digitalne ‘tablete za spavanje’ bit će jedini spas za milijune

1760
0
tablete za spavanje, nesanica
tablete za spavanje, nesanica

Čak 12 milijuna recepata za lijekove za nesanicu ispisano je u Engleskoj samo prošle godine. U borbu protiv ‘epidemije’ koja je poharala Ujedinjeno Kraljevstvo, vlasti su krenule s – aplikacijom.

Milijuni ljudi koji živu u Ujedinjenom Kraljevstvu i pate od nesanice, od listopada ove godine će imati priliku isprobati potpuno novi lijek – ‘digitalnu tabletu za nesanicu’, tj. – aplikaciju.

Aplikaciju je razvio Colin Espie, profesor medicine spavanja na sveučilištu Oxford, a svi oni koji će ju koristiti moći će izračunati koliko im je sna potrebno te im pomoći smiriti ‘ubrzani’ um zbog kojeg ne mogu zaspati.

– Ovaj će projekt pokazati kako digitalna medicina može ponuditi njegu bolje kvalitete ljudima koji pate od nesanice, smanjiti ovisnost o lijekovima i pomoći im da aktivno sudjeluju u brizi za sebe same, izjavio je profesor Colin Espie, navodi Daily Mail.

Ova će aplikacija također značajno smanjiti troškove tretiranja nesanice. Naime, u cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu samo je u prošloj godini izdano 12 milijuna recepata za lijekove za nesanicu u vrijednosti od oko 606 milijuna kuna.

Aplikaciju će prvi moći downloadati pacijenti iz Buckinghamshirea, Berkshirea i Oxfordshirea, a šest krugova testiranja pokazala je da je aplikacija pomogla čak tri četvrtine ispitanika.